V lete dozrievajú jahody, maliny, čerešne, broskyne a ďalšie skvelé ovocie ktoré môžete použiť na prípravu dezertov. Lenže komu by sa chcelo stať pri sporáku alebo rúre?..

Našťastie existujú aj dezerty, ktoré nevyžadujú pečenie. A jeden z nich je aj naša želé torta s ovocím. Ak vaše deti túžia po tom, aby vám pomáhali v kuchyni, potom je tento recept tiež ideálny.  Ovocie môžete zvoliť akékoľvek. Vyberte ich jednoducho podľa sezóny alebo podľa toho, čo vám chutí. Vychladená torta vás v letnom sparne dokáže i ochladiť.

Na prípravu tohto torty budete potrebovať:

  • 500 g kyslej smotany (15% tuku),
  • 400 g ovocia,
  • 1 polievková lyžica cukru kryštál,
  • 3 lyžice želatíny,
  • 1 štipka vanilky,
  • 250 ml vody.
Pokračovanie na ďalšej strane …